Mihin kiukaisiin?

Aitokiukaat ja savusaunat lämmitetään vain kerran, minkä jälkeen kiviin sitoutuneen lämmön on riitettävä useamman tunnin saunomiseen. Muutoinhan sauna on lämmitettävä uudestaan, tai saunominen lopetettava.

Suomen Kiuaskiven oliviinikiven ominaisuudet soveltuvat erityisen hyvin sekä savusaunoihin että aitokiukaisiin. Varsinkin kertalämmitteisissä kiukaissa sekä savusaunoissa kiven lämmönvarauskyky ja kuumuuden kesto nousevat suureen rooliin.

Mitä merkitystä on kiuaskiven lämmönvarauskyvyllä? Miten se liittyy kiven painoon?

  • Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kiven paino kertoo sen lämmönvarauskyvystä. Lämmönvarauskyky kertoo kuinka paljon kuuma kivi kykenee luovuttamaan lämpöä, eli korkea lämmönvarauskyky tarkoittaa pitkiä löylyjä

Mitä tekemistä kiven kuumuuden kestolla on saunomisen kanssa?

  • Kertalämmitteisissä kiukaissa tuli pääsee suoraan kosketuksiin kiven pinnan kanssa kuumentaen sen hyvin nopeasti ja todella kuumaksi, ja mikäli kiven kuumuuden kesto on heikko, se rapautuu.

Mistä Suomen Kiuaskiven savusaunakiviä tai aitokiukaan kiviä voi ostaa?

  • Savusaunakiviä ei myydä rautakaupoissa, koska kerralla ostettavat määrät ovat suuria ja usein ihmiset haluavat valita kivistä omanlaisensa sekoituksen, jossa on sekä isompia että pienempiä kiviä. Savusaunakiviä voi ostaa suoraan Suomen Kiuaskiven Ristiinan pakkaamolta, jossa jokainen voi vapaasti valita itselleen sopivan kivimäärän ja kivien koon. Suomen Kiuaskiven kaikki kivet soveltuvat myös aitokiukaisiin ja niitä voi ostaa jälleenmyyjiemme myymälöistä.